Husqvarna presenteert de allereerste afzetzaag op accu ter wereld

Een wereldprimeur wordt voorgesteld: Afzetzaag op accu.

De Zweedse fabrikant Husqvarna presenteert de allereerste afzetzaag op accu ter wereld. De lichtgewicht accuzaag 536LiPX is speciaal ontwikkeld om bomen aan de grond af te zetten. Ideaal voor landschapsverzorgers. Husqvarna introduceert eveneens een stokzaag op accu voor bosbouwers, hoveniers en groenvoorzieners waarmee je tot wel 5,5 meter hoog kunt snoeien.

Afzetzaag
De nieuwe afzetzaag op accu is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionele gebruikers. De machine, met een bereik van 2 meter, heeft een uitgebalanceerd design, een licht gewicht (3,1 kg) en een zeer laag trillingsniveau. De hoge kettingsnelheid (20 m/s) draagt bij tot efficiënt en nauwkeurig zaagwerk. De zaagkop van de 536LiPX kan horizontaal of verticaal gedraaid worden zodat bomen ook laag aan de grond afgezet kunnen worden. De betrouwbare en veilige accutechniek zorgt voor hoge duurzaamheid en uitstekende prestaties. Een stootrand zorgt voor een betere bescherming. Door de 536LiPX aan te sluiten op een Husqvarna accupack kan er een volledige werkdag mee werkt worden.

Stokzaag
De nieuwe stokzaag 536LiPT5 op accu weegt nog geen 5 kg en heeft een uitgebalanceerd ontwerp zodat het snoeien op hoogte minder zwaar wordt. Dankzij de telescopische steel van aluminium kan er, met beide voeten op de grond, tot maar liefst 5,5 meter hoog worden gesnoeid. Zelfs met een volledig uitgeschoven steel behoudt de gebruiker volledige controle over de zaag. Het zaagblad bevindt zich aan de linkerzijde zodat het optimaal zichtbaar blijft. Het uiteindelijke snoeiresultaat is optimaal: precies, snel en nauwelijks risico op schade aan bomen. De 536LiPT5 heeft een hoog koppel met een zaagsnelheid van 20 m/s. Eén volle accu geeft net zoveel power als één tank benzine. De nieuwe stokzaag is ook aan te sluiten op een Husqvarna Accubackpack zodat er een hele dag mee gesnoeid kan worden. Husqvarna introduceert eveneens de stokzaag 536LiP4 met een bereik van 4 meter hoog.

Info – www.husqvarna.be


  • De afzetzaag 536LiPX is verkrijgbaar vanaf € 412,40 excl. BTW (zonder accu en lader).
  • De stokzaag 536LiP4 is verkrijgbaar vanaf € 412,40 excl. BTW (zonder accu en lader).
  • De stokzaag 536LiPT5 is verkrijgbaar vanaf € 495,04 excl. BTW (zonder accu en lader).