Knikmops: levellersysteem

Gebr. Geens N.V., fabrikant sinds 27 jaar onderscheidt zich van andere knikladers door zijn robuuste uiterlijk (volledig uit staal vervaardigd), uitzonderlijke hefkracht, compacte bouw en licht gewicht. Ook de positie van waarop de machinist de machine bedient, nl. zeer hoog gezeten, maakt de machines “anders”.

Steeds meer tuinaanleggers ontdekken de voordelen van de Knikmops. Waar het gamma 7 jaar geleden bestond uit 5 modellen, is dit op zeer korte tijd uitgebouwd tot een mooi gamma, ook telescopisch, van 800kg tot 2,7 ton wegende machines, die voorzien kunnen worden van een volledig arsenaal aan toebehoren.

Recent werd een innovatief en betaalbaar levellersysteem ontwikkeld, samen met Bosch Rexroth en Sitech België. Waar vroeger de technologie in het levellerblad werd geïnstalleerd, wordt nu de machine elektronisch gestuurd. Eén druk op de knop en de giek van de machine volgt de laserstraal, dus ook de levellerbalk. Deze techniek die reeds wordt toegepast op grotere rupsbulldozers en rupsschrankladers, maakt nu ook zijn intrede in het segment van de kleine machines. Het voordeel ervan is dat de prijs gedrukt wordt. In vergelijking met het traditionele systeem betekent dit een besparing van zo’n 8000€. Daar bijna elke Knikmops over voldoende vermogen beschikt, kan dit systeem vanaf de Knikmops 130 (1350kg eigen gewicht) worden aangeboden.

Info  – Knikmops.be